Tuinverlichting adviseren en installeren

DoeMeerMetVerlichting  Dr G. Knuttelstraat 70   2552 LL Den Haag 070-4041159 of 06-20441111 of mail ons, info@doemeermetverlichting.nl.

tuinverlichting, een verlenging van de woonkamer

onze eigen tuin

Den Haag

Tuin in Hoek van Holland

achtertuin herenhuis

het westland

Vijver verlicht

 

Hier help klient een handje mee wat drukt in de kosten

We plaatsen vaak waterdichte stopcontacten waarmee U flexibel tuinverlichting kan aansluiten

Tuinverlichting aanleggen 230 volt

Tuinverlichting: ontwerpen en aanleggen is de eerste activiteit waar dit bedrijf in het jaar 2000 mee begonnen is, we hebben hier veel ervaring mee. Reden is dat de verlichte tuin in duisternis een haast sprookjesachtig beeld geeft. Een soort van levend schilderij voor de woonkamer.

Je kan tuinverlichting onderscheiden in twee soorten installaties:

 • een 12 volt veilige laagspanning installatie, alle elektriciteit komt van een transformator.
 • een 230 volt installatie, alle verlichting wordt aangesloten direct op het lichtnet van 230 volt.

Onze specialiteit is het betrouwbaar en veilig aanleggen van tuinverlichting werkend op 230 volt. 

Hoe? Er zijn drie opties:

 1. op meerdere plaatsen boven de grond aansluitpunten in de vorm van kabeldozen of waterdichte stopcontacten waaraan tuinverlichting armaturen kunnen worden aangesloten. lees meer
 2. Op een centrale plaats ( bv het tuinhuisje) worden alle arnaturen en stopcontacten met ieder een eigen kabel aangesloten. lees meer
 3. Er worden armaturen en stopcontacten aangesloten en onder de grond worden in waterdichte kabeldozen de verbindingen gemaakt. lees meer.

Welk type is het beste?

Optie 1 en 2 of een combinatie van 1 en 2 hebben de voorkeur omdat in geval van storing, uitbreiding of vergroeien van beplanting, aanpassen, uitbreiden en storing zoeken altijd mogelijk is.

Er zijn kant en klare lichtarmaturen voor buiten beschikbaar, uitgevoerd met steker, die zo kunnen worden geplaatst en ingeplugd.

Bediening:

Door middel van een schakelaar, een dimmer, of een afstandsbediening is de verlichting vanuit de woning in of uit te schakelen. Een tijdschakelaar of schemerschakelaar behoren ook tot de mogelijkheden.

Uiteraard kunnen we, als we toch elektra aanleggen, direct een apart aansluitpunt voor de vijverpomp en of de barbecue realiseren.
  

Kosten van een elektrische installatie voor tuinverlichting zijn afhankelijk van de mogelijkheden, de wensen en de mogelijkheid om zelf een handje mee te helpen.

Rechts ziet U een aantal tuinen die wij hebben gerealiseerd, op onze portfolio pagina ziet U nog meer voorbeelden van tuinverlichting. 


Ontwerp tuinverlichting:

Bij het ontwerpen van tuinverlichting moeten we bedenken wat je in de woning of zittend in de tuin waarneemt:

 • Sierlampen, enkel de lichtbron, die moet dus niet verblinden.
 • Spots gericht op de beplanting, het liefst halen we de spots uit beeld en zie je alleen datgene wat verlicht wordt (de beplanting).
 • De lampen en aansluitpunten zo aanbrengen dat het licht met het jaargetijde anders kan worden gebruikt. Voorbeeld, in de zomer bloeiende planten en bloemen, in de herfst het heideveld en in de winter de kerstverlichting of objecten voor in de sneeuw.
 • Indien gewenst nodigen wij U uit om een kijkje te nemen in onze eigen tuin met tuinverlichting.

Aanbod assortiment tuinverlichting:

Wij leveren via twee leveranciers tuinverlichting.

U zoekt op de bijgaande link de lamp van uw dromen, vervolgens geeft u aan welke dat is en wij leveren U deze lamp. Bij de onderste link staan geen prijzen, die kunnen wij U geven zodra U de lamp weet.

Mocht de lamp die U zoekt er niet bijzitten, geef ons dan een omschrijving, dan kan ik voor U verder kijken bij andere importeurs.

 

Grondspots:  

grondspot voorbeeld

Een apart hoofdstuk in tuinverlichting zijn grondspots. ( lampen ingegraven en omhoog schijnend). Omdat het armaturen zijn die in de grond zijn aangebracht, kan er dus aan twee kanten vocht en dus storingen binnen treden, te weten aan de bovenkant bij het glas..... en .... aan de onderkant, daar waar de aansluitdraden het armatuur binnenkomen.
Naast extra afdichting kit en speciale bekabeling is ook een kwalitatief goed armatuur en de juiste plaatsing met grind een voorwaarde voor een storingsvrije werking. 

Prikspotjes net boven de grond zijn aanzienlijk minder storing gevoelig maar minder mooi.

Vraag en antwoord:

 • U geeft aan dat lasdozen boven de grond komen, maar als ik ze nou onder de grond wil? Dat kan, de lasdoos wordt dan volgegoten met kabeldoos vuller en is 100% waterdicht. Nadeel is dat hij niet meer opengemaakt kan worden.
 • Is er een alternatief voor lasdozen boven de grond? Ja we kunnen ook alle aansluitingen per kabel aanleggen vanuit de woning of schuur en daar de lasdozen plaatsen.
 • Kan de verlichting in de tuin in delen worden ingeschakeld? Ja dat kan.
 • Is dat niet lelijk, al die aansluit punten? Ja dat is lelijk, maar enige creativiteit zorgt voor oplossingen, zoals een sierpot of beplanting die de aansluitpunten camoufleren. 
  aansluitpunt tuinverlichting
   Foto’s, een aansluitpunt en daaronder een aansluitpunt gecamoufleert 
  sierpot met daaronder de aansluiting
 • Wat is het verschil tussen tuinverlichting 12 volt en 220 volt? Tuinverlichting van 12 volt is eerst 220 volt waarna een transformator er 12 volt van maakt. 12 volt is, in tegenstelling tot 230 volt een veilige spanning maar de verlichting kent beperkte mogelijkheden en lichtsterkte.
 • Dus voor een 12 volt tuinverlichting heb ik minimaal een 230 volt aansluiting, bv een buitenstopcontact nodig? Ja dat klopt, en ook een dergelijk simpele ingreep verzorgen wij met alle plezier voor U.
 • Als ik de tuin spit, kan ik dan door een kabel heen spitten en onder stroom komen staan? Ja en Nee. De kabels worden op 50 a 60 cm diepte aangebracht dus de kans dat U ze raakt in miniem, en als U ze raakt komt U "even" onder stroom te staan omdat de gehele installatie is geaard en achter een aardlekschakelaar is beveiligd. De " stroom" schakelt eerder uit dan dat U het waarneemt. 
  De kabels komen 50 a 60 cm diep
 • Hoe zit het met LED verlichting in de tuin? Onze eigen tuin is de verlichting voor 75% de warm witte kleur LED verlichting, het is dus leverbaar.

Zijn er nog vragen die U wil stellen? stel ze per mail en ik neem ze op in dit lijstje, of bel 070-4041159

Voetnoot:

Omdat storingen buiten, dus ook in de tuin, nu eenmaal veel eerder optreden dan binnen met als reden:

 • Het corroderen van materialen
 • Mieren die zand in lampen aanbrengen
 • Slakken en spinnen die overal nestelen
 • Vocht door regen en optrekkend douw

Omdat elektriciteit buiten vergelijkbaar is met elektriciteit in de badkamer en omdat verlichting buiten nu eenmaal sterker moet zijn dan licht binnen omdat anders het effect minimaal is. Is het aanbrengen van tuinverlichting een specialiteit

Wij zijn een door de STERKIN erkend elektrotechnisch installatie bedrijf
Wij zijn een door de sterkin erkend elektrotechnisch installatie bedrijf